maanantai 28. heinäkuuta 2014

Reissukokemuksia Kalajoki & pari muuta

Huh hellettä. Muutama sananen kesälomareissustamme.

Kesä tuli sitten sateista ja ropinoista huolimatta oikein kunnon heltein ja ukkosin. Ukkonenkin ehti paukauttaa porakaivopumppumme taas vaihteeksi. Onneksi paikallinen yrittäjä oli heti seuraavana aamuna korjaamassa vaurioita. Saimme lähteä lomareissulle karavaanaroimaan melko rauhassa. 

Viikon reissu asuntovaunulla teki taas hyvää. Tuli oltu pihalla, uimassa ja perheen parissa. Tällä jaksaa - arkea jo ilolla odetellen. Tällä kertaa pistäydyttiin Tuurin miljoonativolissa ja nukuttiin yö parkkipaikalla, koska leirintäalue oli niin täynnä. Menihän se niinkin. Seuraavana oli suuntana Powerpark, leirintäalueeksi valitsimme rauhallisen, siistin ja edullisen SFC alueen Sexsjön, jota todella voin suositella. Alue on n. 50 km päässä Powerparkista, mutta autollahan sitä pääsee liikkumaan. 

Siitä sitten suuntasimma parin yön jälkeen pohjoisempaan, kohti Kalajokea. Pari migreenikohtausta oli hoideltu ja yhden allergiareaktion hoito aloitettu edellisellä leiriytymisalueella. Konsultoitiinpa somechatilla illalla sairaanhoitajaystäväämmein kuvien kera reaktion vuoksi ja saimme hyvät ohjeet hoitoon. Kiitos siitä Susanna! Matkalla aina sattuu ja tapahtuu ja siksi pitää osata ottaa rennosti. Ei voi ikinä tietää mitä eteen tulee, ihan kuin yrittäjyydessäkin. 

Kalajoella päädyttiin leiriytymään yleiselle Kalajoen hiekkäsärkkien leirintäalueelle. Kuten nyt arvata saattaa, loppuviikko ja helteet - mölinää ja mökää tiedossa. Samaan aikaan sattui alueelle olemaan myös "Bimmerpartyt" eli bemarien tuunaajien kokoontuminen - arvannette ettei paljon nukuttu yöllä. Minulla ei ole mitään bemareita vastaan, mutta miksi jengin pitää touhuta tälläisissä kokoontumisissa kuin idiootit? Kaahaamaalla, ryyppäämäällä, huutamalla, jumputtamalla musiikkia täysillä klo 4.00 yöllä samalla kumia polttaen - ei mahtanut olla selvinpäin kuskit... Päivällä kaahailua alueella, alueen ulkopuolella ja kiilailua vaunuyhdistelmien ja muiden ajoneuvojen eteen sekä ajelemalla muutenkin holtittomasti. En sano, että kaikki bemaristit tekisivät näin, mutta tästä sakista ainakin suuri osa. Ei mikään hyvä mainos bemarille. 

Hauskaa saa ja pitää olla, mutta jos ollaan alueilla jossa on toisia ihmisiä ja etenkin pieniä lapsia lähellä toisiaan, silloin kyllä pitää ajatella muita, tai olla tulematta yleisille alueille. 

No, merivesi oli lämmintä ja ranta kiva. Polskittiin kuitenkin pari päivää. Joskaan en edelleenkään pidä hiekkasärkkien leirintäalueesta. Lasinsirpaletta on jokapuolella eikä näin suurella alueella ole minkäänlaista ruokakauppaa (okei, pari grillimakkaraa oli joskus ollut yhdessä baarin jääkaapissa myynnissä) - ravintolassa jossa hamppari maksaa 12€ - jää kyllä lapsiperheeltä väliin. Varmaan siellä muutoin viihtyisi kauemminkin. Onneksi löydettiin Kalajoen keskustasta tuoreehko pizzeria Hungry Birds, jossa sen sijaan oli mainio palvelu ja älyttömän suuret ja edulliset pitsat ja muut eväät. Kannattaa käydä syömässä jos siellä liikkuu! 

Sittenpä päätimme tavata vähän Tomin serkun perhettä tavoistamme poiketen (yleensä pyrimme olemaan lomareissuilla vain keskenämme). Ajelimme Haapaveden Mieluskylälle kahville illalla. Lapset pääsivät odotetulle navettavisiitille. Minuun teki vaikutuksen lypsyrobotti! Kyllä tekniikkaa katsellessa silmä lepää. Miten paljon onkaan muuttunut siitä kun viimeksi kävin navetassa joskus 90-luvulla. Todella mielenkiintoista. Myös lapsista. Paljon kysymyksiä sateli pienemmiltä etenkin. Kiitokset Mika ja Katja!

Lehmät ovat söpöjä, mutten silti alkaisi maatalon emännäksi ;) käyn kyllä mielläni niitä katsomassa toisten navetoissa. 

Viimeisen yö vietimmekin sitten Pyhäjärven Emolahdessa, jossa myös oli hyvä ja aurinkoinen ranta. Joskin karavanalue oli "perus" - eli ei mitään ihmeellistä. Rauhallinen alue ja siistit saniteettitilat, joskin hiukan hintava yhden yön pysähdykseen tosin. Kummeksuntaa herätti alueella siivousprojekti, jolloin kaikki karavaanialueen wc:t ja suihkut olivat pitkän aikaa lukossa. Ravintolan puolelta kyllä löytyi varawc, mutta paatunutta karavaanaria tämä kummastutti. Alue oli reissumme ainoa kohde, jossa vastaanottohenkilöstö puhui vain englantia.

Harmittelimme Tomin kanssa, ettemme ole tulleet kirjoitelleeksi 10 vuoden reissuamisen ajoilta muistiin eri paikoista ja alueista kokemuksiamme. Nyt ei enää tahdo muistaa missä olemme olleet tai missä emme ja oliko hyvä vai huono. Caravan-lehden kuvaukset kun eivät aina pidä ihan kutiaan. Pääsääntöisesti SCF alueet ovat kuitenkin aina parhaimmistoa verrattuna yleisiin alueisiin. Vaikka matka kaupunkiin on yleensä pidempi, on hinta huomattavasti halvempi ja lasten kanssa arvostaa siistiä ja rauhallista aluetta järki hinnalla. Etenkin ison perheen kanssa henkilömaksut tahtovat nousta turhan korkeiksi monessa paikkaa (kokonaishintaan ja laatuun nähden). 

Tällä kertaa olimme matkalla vuokravaunulla, koska viimekesäisen Tanskan reissun jälkeen möimme omamme pois ajan puutteen vuoksi. Työpaikkamme alakerrastahan näitä vaunuja löytyy aina kun niitä tarvitsee. Nytkin hieno vaunu palveli meitä koko matkan ajan. Kiitos Jyväs-Caravan, kyllä taasen kelpaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi, luen niitä oikein mielelläni =)